MADJORD

Clea Bianca Suhr

Økologisk agronom / Kok / Mad med mening

Deltidsansat som underviser i Tuborgfondets projekt ‘Gejst’ på Hotel- og Restaurantskolen, samt arbejder for Den Regenerative Jordbrugsskole.

Med firmaet Madjord har jeg kastet mig ud i livet som iværksætter og realiserer ideer og drømme.

Oprindeligt er jeg uddannet økologisk agronom og kok og har derigennem tilegnet mig solid viden om mad fra jord til bord.

De sidste par år har jeg prøvet at kombinere det bedste fra forskellige verdener og fokus har været på ‘bærekraft’ og ‘væredygtighed’. Jeg har erfaret, hvor meget sjovere hverdagen bliver og arbejdet mere meningsfuldt, når man beskæftiger sig med mad på en mere holistisk måde.

Jeg har nørdet grøn gastronomi og dyrket kundskaben om vår nordiske madkultur/traditionsmad (naturens spisekammer, konserveringsmetoder, bruge hele dyret, undgå madspild, dyrke gode råvare og tænke i sæsoner, etc.). Der har dog også været rig mulighed for at åbne sig mod verden, da jeg har arbejdet i forskellige lande, sparet med kollegaer med andre nationaliteter, samt nørdet retter fra fjerne himmelstrøg. Min erfaring er at der madmæssigt og menneskeligt, er meget at hente ved at omgås folk med andre baggrunde end en selv.

I undervisningsøjemed befinder jeg mig godt i interaktionen lærer-elev imellem og har undervist folk i alle aldre. Jeg synes det er en gave at få mulighed for at formidle noget som jeg brænder for, samt videregive glæden ved hændernes arbejde og madhåndværket generelt. Erfaringsmæssigt er jeg vant til at tilrettelægge undervisning, der belyser aktuelle emner indenfor Den grønne omstilling.

Min nysgerrighed har drevet mig vidt, men føler at jeg har fundet min rette hylde i kombinationen agronom/kok.

For helt grundlæggende brænder jeg for at skabe fællesskaber omkring mad fra jord til bord.

Lad os sammen hellige os madnørderiet og Den grønne dagsorden.

Email
kontakt@madjord.dk

Telefon
51288902